I'm building an arcade cab!

Discuss all your experiences of the world of Arcade Emulation

Moderator: Silverhaze

I'm building an arcade cab!

Postby ivwshane on Sat Jan 05, 2008 8:00 am

I thought this place was a goner!

Anyway, I've decided for this year I will build a mame cabinet from scratch.
If anyone has any experience and wants to give their tips please post.
Right now I'm in the planning stages and I'm stuck on the display:(
I'd like to get a 25" display but that means normal pc displays like lcd's or crt's are out, so now I'm looking at arcade monitors but they seem to have their own issues.

I'll try to keep you guys updated!
Image
User avatar
ivwshane
PCB Conqueror
PCB Conqueror
 
Posts: 1973
Joined: Thu May 17, 2001 6:01 am
Location: California U.S.A.

Re: I'm building an arcade cab!

Postby adidas on Sat Jan 05, 2008 2:08 pm

and I thought everybody would have given up...

I don't know of anyone here that has built an arcade cabinet themselves; though I know jewboy had planned to years ago.


The only advice I can give is google :P But you've already done that.
User avatar
adidas
PCB Emperor
PCB Emperor
 
Posts: 2641
Joined: Tue May 15, 2001 6:01 am
Location: Cleveland, Ohio

Re: I'm building an arcade cab!

Postby Damian on Sat Jan 05, 2008 6:35 pm

Hi Ivwshane!

If you're not looking for a powerhouse, could try a *-ITX system which will not only be a lot smaller, but will save considerable power.

http://www.mini-itx.com/
Image
Image
User avatar
Damian
PCB Ultimate Emulator
PCB Ultimate Emulator
 
Posts: 2034
Joined: Tue May 15, 2001 6:01 am
Location: S.E England

Re: I'm building an arcade cab!

Postby ivwshane on Mon Jan 07, 2008 9:48 am

Thanks but I've already got a system ready to go.

If I had money to burn though, I'd buy one of those just to play around with.
Image
User avatar
ivwshane
PCB Conqueror
PCB Conqueror
 
Posts: 1973
Joined: Thu May 17, 2001 6:01 am
Location: California U.S.A.

Re: I'm building an arcade cab!

Postby Silverhaze on Tue Jan 08, 2008 11:48 am

I'd love to have one but I know I wouldnt use it often enough.
Image
For the people who are still alive.
User avatar
Silverhaze
Master Of The Universe
 
Posts: 5195
Joined: Tue May 15, 2001 6:01 am
Location: #obfuscation on efnet (occasionally)

Re: I'm building an arcade cab!

Postby TheLastKamikaze on Tue Jan 08, 2008 2:12 pm

Congrats!

If been thinking of getting one too (but I'm lazy, so I was just thinking of getting one of http://www.custom-arcade.com/... and yeah, they're a bit pricey...). What are you thinking about?
Image
User avatar
TheLastKamikaze
PCB Resident
PCB Resident
 
Posts: 266
Joined: Wed May 16, 2001 6:01 am
Location: Canada

Re: I'm building an arcade cab!

Postby ivwshane on Wed Jan 09, 2008 9:39 am

What was I thinking about in terms of what type of arcade cab?

I'm thinking something similar to this but with a different control panel layout:

http://www.klov.com/game_detail.php?game_id=9804

or something like this:
http://www.klov.com/game_detail.php?game_id=8753
http://www.klov.com/game_detail.php?game_id=8754
Image
User avatar
ivwshane
PCB Conqueror
PCB Conqueror
 
Posts: 1973
Joined: Thu May 17, 2001 6:01 am
Location: California U.S.A.

Re: I'm building an arcade cab!

Postby adidas on Wed Jan 09, 2008 12:25 pm

would it be easier/cheaper/better to buy an old cabinet off of ebay and rework it?
User avatar
adidas
PCB Emperor
PCB Emperor
 
Posts: 2641
Joined: Tue May 15, 2001 6:01 am
Location: Cleveland, Ohio

Re: I'm building an arcade cab!

Postby ivwshane on Thu Jan 10, 2008 7:23 am

It would but I've had some mdf laying around for a couple years now and I need to use it for something. I'm a do it yourself kind of guy anyway and by making a cab from scratch I can build it exactly the way I want to.
Image
User avatar
ivwshane
PCB Conqueror
PCB Conqueror
 
Posts: 1973
Joined: Thu May 17, 2001 6:01 am
Location: California U.S.A.

Re: I'm building an arcade cab!

Postby Silverhaze on Wed Feb 06, 2008 5:05 pm

Hows your project going Shane?
Image
For the people who are still alive.
User avatar
Silverhaze
Master Of The Universe
 
Posts: 5195
Joined: Tue May 15, 2001 6:01 am
Location: #obfuscation on efnet (occasionally)

Re: I'm building an arcade cab!

Postby ivwshane on Wed Apr 09, 2008 7:31 am

I'm in the design stage (really just trying to get the dimensions down) and I plan on ordering the parts next week:D

I've settled on this design (top pic)
http://www.klov.com/game_detail.php?gam ... 2&letter=T

This is kind of what I'm going for as far as the control panel layout (not necessarily these theme designs):
controlpanels.GIF


Here is a rough sketch of the cab:
cabmockup.GIF


Here is an example of some lighted buttons I plan on using:
http://www.youtube.com/watch?v=DeJfLzxl ... ic=72753.0


Any comments or concerns?
Image
User avatar
ivwshane
PCB Conqueror
PCB Conqueror
 
Posts: 1973
Joined: Thu May 17, 2001 6:01 am
Location: California U.S.A.

Re: I'm building an arcade cab!

Postby ivwshane on Fri Apr 11, 2008 8:05 am

I forgot that I also found the monitor I'm going to use. It's a 27" hdtv tube in 4:3 format with hdmi:D

http://www.circuitcity.com/ccd/productD ... oid=177542

http://picasaweb.google.com/ivwshane/MameCab
Image
User avatar
ivwshane
PCB Conqueror
PCB Conqueror
 
Posts: 1973
Joined: Thu May 17, 2001 6:01 am
Location: California U.S.A.

Re: I'm building an arcade cab!

Postby ivwshane on Fri Apr 25, 2008 2:42 am

Here is a little update!
Sorry about the pics, they were taken with my phone.
Attachments
IMG00051.jpg
IMG00050.jpg
Image
User avatar
ivwshane
PCB Conqueror
PCB Conqueror
 
Posts: 1973
Joined: Thu May 17, 2001 6:01 am
Location: California U.S.A.


Return to Arcade Emulation

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest

cron